2012/10/24

How To Make A Korean Dishes "kimbap"


hello every one
 안녕하세요
 مرحبا ..




today i will show you how to make a .. kimbap ..  its a korean popular dish white rice (bap) mean rice in korean language,with other different components, rolled in Game (sheets of dried seaweed Laver) and served slices



اليوم راح اشرح لكم طريقه اعداد الكيمباب ..  وهو من الاطباق المعروفه في كوريا 


الجنوبيه.. عباره عن (bap ) يعني الارز باللغه الكوريه ملفوف بقطعه من الاعشاب

 البحريه المجففه مع بعض المكونات المختلفه ..وتقدم بشكل شرائح . 


First i will show you what we need : بالبدايه راح اعرض لكم الاشياء اللي نحتاجها 

most of them from korean market اغلب المنتجات من المتجر الكوري بالكويت



 "ان شالله راح احط تقرير عنه قريبا "








  كعك الارز "fish cake "



                          


نطبخ الارز بالرايس كوكر .. او اي طريقه تفضلونها ومتوفره عندكم بس اهم شي الارز مايكون ناشف 
coke the rice with the rice cooker or what ever but make sure the rice became sticky 
اما كعك السمك نحطه بماي ونخليه يغلي شوي من ٣-٥ دقايق..بعدها نطلعه ونقصصه شرائح للكيمباب
and we put the fish cake in Boiling water for 3-5 min and then cut it for the kimbap




  Pickled Radish    مخلل الفجل .. في منه احجام انا خذيت المقطع طوال لان هذا الحجم اللي احتاجه للكيمباب + في منه الوان  
its became with many cooler and shape but we need this for the kimbap




Carrots \ crab جزر \ اصابع الكراب
Cut carrots into long shape and also the crab
..نقطع الجزر والكراب لاصابع طويله


                 



اهم مكونات الكيمباب واساس الكيمباب
شرائح الاعشاب البحريه بتحصلون انواع وماركات ..انا اخترت هذي

             the most important thinks it this and you will find many kind you have to choose






 -
نحتاج القطعه الخشبيه هذي نلقاها بالبقاله الكوريه او ممكن تحصلونها بدايسو .. -ولازم نحطها بالجهه المستويه مو الدائريه .. ونحط شريحه الاعشاب البحريه ..
we need this sheet of wood .. and we put it in in this way






- نصنع كره من الارز وبعدها نفردها بشكل متساوي الى النصف ونحط شوي حبات من الارز في النهايه عشان يمسك
 make a rice bool and then Extend it till the middle .. and put a little of rice on the end "to make it as glue "-
نضع المكونات اللي ذكرناها فوق على الارز "بامكانكم تضيفون المكونات اللي تعجبكم ..وتضيفون ملح ..او صلصه معينه حابينها
 then put our different components over rice " you can put or add what ever you want and like .. like a salt and Sauce" 


 - بعدها نلف اول  بهالطريقه ... ونرجع ناخذ رول الكيمباب ونحطه باول صفيحه الخشب .. ونلفه مره ثانيه ونسويه بشكل رول  ونضغط بشكل خفيف 

  


ندهن رول الكيمباب بزيت السمسم او ماي ..ونقصه بس اثناء القص لاتضغطون عشان مايخرب الشكل  
put some sesame oil or water on top of kimbap roll and becarful when you cut don t put more Pressure 



 
 جاهز للاكل
  now it s ready to eat 


 





thank you for reading and hope you like it .. :)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق